3 vwo bezoekt St-Pol-sur-Mer

3 vwo bezoekt St-Pol-sur-Mer

3 vwo bezoekt St-Pol-sur-Mer

Donderdag speelde zich grotendeels af in België. We bezochten daar eerst het gebied waar in de Eerste Wereldoorlog jarenlang in de loopgraven is gevochten. De interessante rondleiding in de Dodengang in Diksmuide liet ons goed zien hoe het was om als soldaat in deze vreselijke oorlog te vechten. In de middag was het tijd voor ontspanning in Plopsaland, waarna we de dag afsloten met een lekker diner in een Italiaans restaurant in Dunkerque.

 

Op vrijdag kregen we een rondleiding door het zonovergoten Dunkerque. Daarna aten we op het collège in de kantine een warme maaltijd, zoals de Fransen gewend zijn. Toen de Erasmusplus-certifcaten aan de leerlingen waren uitgereikt, was het tijd om uitgezwaaid te worden. Door alle files duurde die wat langer dan we hadden gewild, maar onze fantastische buschauffeur Henny bracht ons uiteindelijk weer veilig thuis!

We kijken terug op een geslaagde trip naar Frankrijk, waarin veel met de Fransen is gepraat (er werd in de bus nog steeds druk gecommuniceerd via Snapchat) en we veel geleerd hebben over de geschiedenis van de regio rond Dunkerque.

Fleur de Weerd & Berend den Dulk