Duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Cambium College maakt de leerlingen bewust van de huidige vraagstukken ten aanzien van klimaatverandering en duurzaamheid. Dat doen wij in de lessen, in de (examen)opdrachten en in projecten. De school wil energiebewust zijn en duurzaamheid ook in haar bedrijfsvoering bevorderen. De komende jaren zullen we hier verder aan werken.

We beschikken over twee moderne gebouwen die ons eigendom zijn. In het voorjaar van 2011 is het nieuwe gebouw de Waard aan de Oude Bosscheweg opgeleverd. Ruim een jaar later is de nieuwbouw en renovatie van de locatie Buys Ballot aan de Courtine voltooid. Beide gebouwen zijn daarmee voorzien van installaties voor klimaatbeheersing en verlichting naar de standaard van dat moment. Dit geeft ons een goede uitgangspositie waar het gaat om energieverbruik.

Maatregelen

De komende tijd zal een onderzoek worden uitgevoerd waarin een inventarisatie zal plaatsvinden naar nog te nemen maatregelen om verder te werken aan onze duurzaamheid. Aan de hand van de uitkomsten van dit onderzoek zal bepaald worden welke maatregelen wanneer uitgevoerd gaan worden. Daarbij hoort natuurlijk ook een afweging van kosten en baten.

Voor het scheiden van ons afval hebben we afspraken met een afvalverwerkingsbedrijf. Papier wordt apart afgevoerd. We zien dat goed scheiden van afval met behoud van hygiƫne nog niet goed mogelijk is. Daarom mogen we plastic en GFT aanbieden bij het restafval. Het afvalverwerkingsbedrijf dat onze containers leegt zet vervolgens tot 70% van het afval weer om in bruikbare grondstoffen.

In 2018 gingen we over tot een gepersonaliseerd print-managementsysteem, waarbij medewerkers en leerlingen met pasjes kunnen printen. Het doel is om hiermee verspilling tegen te gaan en papier te besparen. We zien dat dit beleid effect heeft.