Boeken en leermiddelen

Boeken en leermiddelen

Boeken en digitale leermiddelen

Het boekenpakket van locatie Buys Ballot wordt geleverd door firma Van Dijk. Het boekenpakket voor locatie De Waard wordt geleverd door de firma Iddink

De boeken die door school zijn opgenomen op de boekenlijst, worden bekostigd door school. Dit noemen wij de verplichte (keuze) vakken. Overige materialen die u besteld bij Van Dijk of Iddink komen voor uw eigen rekening.

De boeken worden door de boekenleveranciers bij u thuis geleverd. Wij raden u aan de geleverde boeken te controleren met de pakbon. Mocht u te laat bestellen of een vervolgbestelling moeten plaatsen, dan zijn de bezorgkosten voor uw rekening. We gaan ervan uit dat het boekenpakket aan het eind van het schooljaar weer compleet en in goede staat wordt ingeleverd. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn, zullen wij de schade (boete) bij u verhalen.

Laptop

Buys Ballot werkt met een eigen laptop

Voor het volgen van het onderwijs op onze vmbo-tl, havo en vwo is het voor uw kind noodzakelijk te beschikken over een eigen laptop. Deze kunt u kopen of huren bij The Rent Company. Daar zitten een aantal voordelen aan:
1. U kunt een laptop kopen of huren tegen een looptijd van 36 of 48 maanden;
2. Hierbij is een zekerheidspakket inbegrepen met dekking tegen schade en diefstal;
3. Er is altijd een leen-laptop beschikbaar bij reparaties;
4. Inclusief een stevige hoes die het laptop beschermt.

Op het moment dat u een laptop via The Rent Company koopt of huurt is de maximale looptijd van het zekerheidspakket 48 maanden. Langere periodes zijn helaas niet mogelijk omdat de technologische ontwikkelingen zo snel gaan dat er na 4 jaar eigenlijk al geen reserve onderdelen meer leverbaar zijn.

Wat te doen als uw kind 5 jaar of meer onderwijs volgt bij ons op school. U kunt dan kiezen voor:
1. U behoudt het (gekochte of gehuurde) laptop en gebruikt deze gedurende de laatste schooljaren zonder zekerheidspakket;
2. U huurt een nieuwe laptop voor de resterende schooljaren. Wanneer uw kind met een diploma van school gaat kunt het laptop inleveren en stopt de lopende overeenkomst (ook als deze nog niet afgelopen is);
3. Bij het einde van de huurperiode van 36 of 48 maanden levert u het laptop in en zorgt u zelf voor een eigen laptop volgens de onderstaande specificaties.

Bent u nu verplicht om via The Rent Company een laptop aan te schaffen? Uiteraard niet!

Wel mist u dan de voordelen van het zekerheidspakket die u verder helpt bij schade of diefstal. Ook is er dan, voor uw kind, geen leen-laptop beschikbaar. U dient zelf voor een vervangende laptop te zorgen wanneer deze defect is.

U kunt dus zelf een laptop kopen of een bestaand device gebruiken die u al beschikbaar heeft. Om een goede werking te garanderen, tijdens de lessen en bij het maken van huiswerk, adviseren we het eigen device aan de volgende minimale specificaties te laten voldoen. Voor schooljaar 23/24 is dat:

Windows laptop

• minimaal een intel Core i3 processor (11e generatie) en hoger (advies i5 11e generatie);
• minimaal 8 gb geheugen;
• minimaal 120 gb SSD opslag capaciteit;
• WiFi met 802.11AC of 802.11AX technologie;
• Scherm 11 tot 14 inch;
• Webcam en audio (tbv koptelefoon);
• Accu met een minimale werktijd van 7 uur.
• Stevige hoes

Kies voor gemak en zekerheid met een laptop van The Rent Company. Klik hier voor meer (bestel)informatie. De bestelinformatie voor schooljaar 2024/2025 volgt binnenkort.