Nieuwsupdate Technasium

Nieuwsupdate Technasium

Nieuwsupdate Technasium

Op donderdag 29 juni bezochten we met de O&O’ers uit klas 3ha/3a en klas 4a het Unfold Festival van de Stichting Technasium. Er was van alles te doen: een escaperoom van de Brandweer, bruggen bouwen over een sloot, VR-gamen en Arduino met een rekenmachine. Een gezellige afsluiter van een leuk Technasiumjaar!

 


In de middag presenteerden de beste brugklasgroepen hun plannen voor het vergroten van de biodiversiteit en de klimaatbestendigheid in de Binnenstad van Zaltbommel aan wethouder Gijs van Leeuwen. Dit deden ze in de mooie oude raadszaal aan de Markt.
Dhr. Van Leeuwen was onder de indruk van de kwaliteit van de ontwerpen en de haalbaarheid van de plannen van onze leerlingen.

  

Op vrijdag 30 juni mochten de winnende groepen van het Vegan Snackproject nog eens op bezoek bij opdrachtgever Van Geloven in Tilburg. Ze kregen daar een presentatie over hoe hun snacks doorontwikkeld zouden kunnen worden. Daarna namen ze plaats in een proefpanel voor een nieuwe snack die nog op de markt moet komen. Met een volle maag en een gevulde Van Geloven-koeltas konden de leerlingen voldaan aan het weekend beginnen!