Ouder van De Waard

Als uw kind kiest om een leerling van De Waard te worden kiest u als ouder daar ook voor. U wilt natuurlijk wel dat uw kind veilig is, goed onderwijs krijg en zijn of haar diploma haalt.

Veiligheid
Veiligheid staat voorop bij het Cambium College. Als een leerling zich niet veilig voelt, zal hij minder kunnen presteren. Is er iets aan de hand kan de leerling dat bespreken met zijn mentor. Op locatie De Waard wordt er gewerkt met het antipestprogramma 'Herstelgericht werken'. Doelstelling hiervan is in gesprek blijven en samen aan oplossingen werken.

Kleine klassen
Wij houden onze klassen bewust klein. In een BB-klas zitten gemiddeld 18 leerlingen. In een KB-klas zitten gemiddeld 22 leerlingen. Op deze manier bieden wij veel zorg en aandacht aan uw kind. Per week komen de leerlingen ca. 32 (les)uur naar school. Voor de 1e en 2e klas geldt, dat alle lesuren vanaf 's morgens 8.25 uur ingepland worden. De meeste dagen zijn de leerlingen om 15.20 uur klaar met school.

Huiswerk
Huiswerk wordt er niet veel gegeven. Wij geven in de les alle ruimte om het werk af te maken. Het idee hierachter is dat er dan ook een docent aanwezig is, die de leerling op de moment kan helpen.