Persoonlijk aanmelden op maandag 5 en dinsdag 6 maart

Op maandag 5 maart tussen 16.00 - 20.30 uur en dinsdag 6 maart tussen 18.30 - 20.30 uur kunnen nieuwe brugklasleerlingen zich persoonlijk komen aanmelden. Beide locaties zijn geopend, zodat de toekomstige brugklassers zich kunnen aanmelden op de “eigen” locatie.

Binnenkort vind je hier het aanmeldingsformulier. Bij het aanmeldingsformulier is ook een toelichting toegevoegd.

Je neemt het volgende mee naar de aanmelding:

  • Het ingevulde aanmeldingsformulier
  • Overige relevante informatie, zoals een kopie van een dyslexieverklaring of onderzoeksrapport (tenzij de basisschool dit aanlevert).
  • Een A-4tje met enkele basisgegevens, verstrekt door de basisschool.

Plaatsing - Uitgangspunt voor plaatsing in de brugklas is het advies van de basisschool.

Leerlingen met een zogenaamd dubbeladvies (bb/kb, kb/tl, tl/havo, of havo/vwo) worden niet automatisch in het ‘laagste’ of ‘hoogste’ niveau geplaatst. Bijvoorbeeld: uw kind heeft het advies havo/vwo en u bent van mening dat uw kind het beste geplaatst kan worden in de vwo brugklas. U kruist dan op het aanmeldingsformulier vwo brugklas aan. Indien een leerling met een dubbeladvies plaatsing in het hoogste niveau aanvraagt, zal bij de basisschool nagevraagd worden of dit een passende keuze is. Uiteindelijk bepaalt het Cambium College in welke brugklas een kind met een dubbeladvies geplaatst wordt. Eind april verstuurt het Cambium College de definitieve plaatsingsbrieven.

Overzicht plaatsingen:

ADVIES

PLAATSING

BB

BB

BB/KB

BB of KB

KB

KB

KB/TL

KB of TL/H

TL

TL/H

TL/H

TL/H of H/V

H

H/V

H/V

H/V of V

VWO

VWO